Sök vetenskapliga kunskapsluckor
Hittade 124 kunskapsluckor
Sökresultatet visar endast vetenskapliga kunskapsluckor.Vill du söka bland våra publikationer och andra sidor klicka här
-
Födointagsinriktade insatser vid sensorisk funktionsnedsättning
-
Kommunala stöd och insatser i hemmet vid sensorisk funktionsnedsättning
-
Födointagsinriktade insatser vid psykisk funktionsnedsättning
-
Kommunala stöd och insatser i hemmet vid psykisk funktionsnedsättning
-
Födointagsinriktade insatser vid fysisk funktionsnedsättning
-
Kommunala stöd och insatser i hemmet vid fysisk funktionsnedsättning
-
Konduktiv pedagogik jämfört med standardbehandling till personer med cerebral pares avseende förmåga till delaktighet, livskvalitet och nutritionsförmåga
-
Födointagsinriktade insatser vid flerfunktionsnedsättning
-
Födointagsinriktade insatser vid intellektuell funktionsnedsättning
-
Kommunala stöd och insatser i hemmet vid intellektuell funktionsnedsättning hos vuxna
-
Födointagsinriktade insatser vid neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
-
Kommunala stöd och insatser i hemmet vid neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hos vuxna
-
Intravenös vätskebehandling med socker-koksaltlösning jämfört med koksaltlösning vid extremt graviditetsillamående (hyperemesis gravidarum)
-
Enteral sondmatning utöver standardbehandling jämfört med enbart standardbehandling vid extremt graviditetsillamående (hyperemesis gravidarum)
-
Total parenteral nutrition (TPN) utöver standardbehandling jämfört med enbart standardbehandling vid extremt graviditetsillamående (hyperemesis gravidarum)
-
Initial fasta jämfört med tidigt födointag vid extremt graviditetsillamående (hyperemesis gravidarum)
-
Ingefära som kosttillskott jämfört med placebo vid extremt graviditetsillamående (hyperemesis gravidarum)
-
Större jämfört med mindre konsumtion av jordnötter vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fett (oavsett typ) vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av animaliskt fett vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av te vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av grönt te vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av vegetabiliskt fett vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av omega-3-fett från fisk och skaldjur vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av ägg vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av frukt vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av mättat fett vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fleromättat fett vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av transfetter vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av kolesterol vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av te vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av grönt te vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av jordnötter vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fisk vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av salt vid typ 2-diabetes
-
Vatten jämfört med drycker med sötningsmedel vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av transfetter vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av kolesterol vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fisk vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av ägg vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av frukt vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av salt vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fett (oavsett typ) vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av animaliskt fett vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av vegetabiliskt fett vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fleromättat fett vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av omega-3-fett från fisk och skaldjur vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA vid typ 2-diabetes
-
Vatten jämfört med drycker med sötningsmedel vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av nötter vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av baljväxter vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av mättat fett vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av enkelomättat fett vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Högfettskost med ökat intag av mejeriprodukter jämfört med vanlig kost utan förändring vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fibrer vid typ 2-diabetes avseende fler utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av kaffe vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av fibrer vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av nötter vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av baljväxter vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av enkelomättat fett vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av kaffe vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Högfettskost med ökat intag av mejeriprodukter jämfört med vanlig kost utan förändring vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av protein vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av paleolitisk kost vid typ 2-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av protein vid typ 2-diabetes
-
Vegetarisk kost jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Ornishkost jämfört med lågfettkost med energibegränsning vid typ 2-diabetes
-
Energireducerad kost, med eller utan tillägg av fysisk aktivitet, jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av paleolitisk kost vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH) vid typ 1-diabetes
-
Större jämfört med mindre konsumtion av Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH) vid typ 2-diabetes
-
Kost med lågt glykemiskt index (GI) jämfört med kost med högt GI vid typ 2-diabetes
-
Medelhavskost jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av medelhavskost vid typ 1-diabetes avseende flera utfall
-
Större jämfört med mindre konsumtion av medelhavskost vid typ typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Medelhavskost jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Ornishkost jämfört med lågfettkost med energibegränsning vid typ 1-diabetes
-
Högproteinkost (30 E%) jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Lågkolhydratkost jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Lågkolhydratkost utan energirestriktion jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Ketogen kost, med eller utan energirestriktion, jämfört med lågfettkost, med eller utan energirestriktion, vid typ 2-diabetes
-
Ketogen kost utan energirestriktion jämfört med lågfettkost med energirestriktion vid typ 2-diabetes
-
Ketogen kost jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Kost med lågt glykemiskt index (GI) jämfört med kost med högt GI vid typ 1-diabetes
-
Vegetarisk kost jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Energireducerad kost, med eller utan tillägg av fysisk aktivitet, jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Högproteinkost (20 E%) jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes
-
Högproteinkost 30 E% jämfört med högproteinkost 20 E% vid typ 2-diabetes
-
Högproteinkost (30 E%) jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Lågkolhydratkost jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Lågkolhydratkost utan energirestriktion jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Ketogen kost med eller utan energirestriktion jämfört med lågfettkost med eller utan energirestriktion vid typ 1-diabetes
-
Ketogen kost utan energirestriktion jämfört med lågfettkost med energirestriktion vid typ 1-diabetes
-
Högproteinkost (20 E%) jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Högproteinkost 30 E% jämfört med högproteinkost 20 E% vid typ 1-diabetes
-
Ketogen kost jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med ketogen kost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Intermittent jämfört med kontinuerlig energiintagsrestriktion vid typ 2-diabetes
-
Viktväktarnas program jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Energireducerad kost plus måltidsersättning jämfört med energireducerad kost vid typ 2-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med energireducerad kost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes
-
Kolhydraträkning jämfört med tallriksmodell vid typ 2-diabetes
-
Lågenergipulver (VLED) jämfört med lågfettkost vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Intensiv livsstilsbehandling med lågfettkost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Intensiv livsstilsbehandling med lågfettkost och fysisk aktivitet jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Intensiv livsstilsbehandling med högproteinkost (20 E%) och fysisk aktivitet jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 2-diabetes avseende flera utfall
-
Energireducerad kost plus måltidsersättning jämfört med energireducerad kost vid typ 1-diabetes
-
Lågenergipulver (VLED) jämfört med lågfettkost vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med högproteinkost (20 E%) och fysisk aktivitet jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med ketogen kost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Intermittent jämfört med kontinuerlig energiintagsrestriktion vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med energireducerad kost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Viktväktarnas program jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Kolhydraträkning jämfört med tallriksmodell vid typ 1-diabetes
-
Avancerad kolhydraträkning jämfört med att uppskatta insulindos vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med lågfettkost och fysisk aktivitet jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Intensiv livsstilsbehandling med lågfettkost jämfört med vanlig kostbehandling vid typ 1-diabetes
-
Kost vid graviditetsdiabetes
-
Ketogen kost som tillägg till antiepileptiska läkemedel jämfört med fortsatt antiepileptika utan ketogen kost vid farmakologiskt terapiresistent epilepsi hos vuxna
-
Icke-kirurgiska metoder vid lipödem
-
Bariatrisk kirurgi vid lipödem
-
Vårdprogram vid behandling av grad 3–4-bristningar efter vaginal förlossning
Vetenskaplig kunskapslucka prioriterad av patienter/brukare och profession enligt James Lind Alliance metod -
Dietbehandling vid endometrios
Exportera till Excel
Endast titel och diarienr All data från sökresultatet
Läs mer om vetenskapliga kunskapsluckor
Tips på hur du kan förfina din sökning
Om sökfunktionen
Du kan förfina din sökning genom att lägga till ett eller flera filter.
Du kan även använda orden AND, OR, NOT (med versaler) i sökrutan för att kombinera sökord.
Exempel:
karies AND fluor
smärta NOT rygg
adhd OR autism
Du kan även använda orden AND, OR, NOT (med versaler) i sökrutan för att kombinera sökord.
Exempel:
karies AND fluor
smärta NOT rygg
adhd OR autism
Tips på hur du kan förfina din sökning
Till toppen