Att förstå vad en systematisk översikt är och hur den används

KURSEN ÄR FULLSATT! SBU ger en kurs på plats i Stockholm, där vi beskriver vad en systematisk översikt är, hur man förstår den och hur man kan använda den. Kursen riktar sig till personer som i sitt arbete använder sig av systematiska översikter. Vi varvar presentation och gruppövningar. Kursen är kostnadsfri.

Tid och datum: 7 maj, 9:00 – 16:00

 Plats: Stockholm, S:t Eriksgatan 117, entréplan (plan 3) konferensrum: Franklin

Målgrupp och förkunskaper: Kursen vänder sig främst till dig som arbetar på en myndighet, inom region eller kommun och använder dig av systematiska översikter i ditt arbete, men inte själv genomför dem. På kursen kommer du att få lära dig om varför systematiska översikter är användbara samt hur man vet om en systematisk översikt är välgjord och användbar.

Innehåll: Genomgång av vad systematisk översikt är och hur man granskar andras översikter.

Förberedelser: Under kursen kommer vi gemensamt att granska och tolka två systematiska översikter. Dessa systematiska översikter och instruktioner om förberedelse skickas ut i förväg och du bör ha läst igenom dem innan kursen.

Lunch: SBU bjuder på lunch. Meddela allergier eller motsvarande i anmälan.

Antal platser: Totalt 24 platser. Vi tar in deltagare i den ordning ni anmäler er. Sista anmälningsdag är 30 april, men kursen kan komma att bli fullsatt innan dess. Vi reserverar oss för möjligheten att ställa in ifall antalet deltagare blir för lågt. Anmälan är bindande och vi är tacksamma om ni kontaktar oss i god tid vid eventuella förhinder.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Deltagarna står själva för resa och boende. Det finns flera hotell i närheten av våra lokaler.

I och med att du anmäler dig kommer SBU att hantera dina personuppgifter. Mer information om hur SBU hanterar personuppgifter hittar du här.