SBU söker projektledare med erfarenhet inom socialtjänstområdet

Arbetsuppgifter

Vi söker en eller flera projektledare som kommer få arbeta med att utvärdera publicerad forskning, enligt SBU:s metodik. Som projektledare vid SBU förväntas du att självständigt ta ansvar och ha förmåga att leda, organisera, prioritera, planera och genomföra fler parallella projekt. Några exempel på arbetsuppgifter är att granska vetenskaplig litteratur, författa och sammanställa manus samt bistå vid kommunikation av resultaten. I arbetet ingår också att rekrytera externa sakkunniga till projekten. Som projektledare ska du vara beredd på att leda och samarbeta med både externa och interna projektmedlemmar. Arbetet innebär också samarbete med andra myndigheter, regioner, kommuner, patientorganisationer och andra intressenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • Forskarutbildning (PhD) inom socialt arbete eller motsvarande
  • Erfarenhet av projektledning och arbetsledning gärna med tvärvetenskapliga grupper, dock krävs ingen erfarenhet av formellt personal- och budgetansvar
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriter

Det är meriterande om du har

  • Post-doc-tjänst eller liknande forskartjänst inom socialtjänstområdet eller i nära anslutning
  • Erfarenhet av arbete med systematiska översikter
  • Goda kunskaper inom kvantitativ forskningsmetodik
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens olika verksamhetsområden
  • Goda kunskaper om evidensbaserad praktik
  • Goda datakunskaper i Officepaketet samt Teams
  • Goda kunskaper inom statistik samt erfarenhet av statistikprogram eller metaanalysprogram.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du lätt för att kommunicera och knyta förtroendefulla kontakter, är noggrann, flexibel och har god samarbetsförmåga.

Omfattning/tillträde

Heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vid tillsvidareanställning tillämpar SBU 6 månaders provanställning. Anställningen är placerad i Stockholm.

Vi erbjuder

Hos SBU får du vara med och göra skillnad för samhället och välfärden. Här får du chansen att ta del av den senaste forskningen och arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor i ett trevligt arbetsklimat. Beslut som tas på SBU är alltid väl förankrade, och du har goda möjligheter till inflytande och påverkan. Vi sitter i trevliga lokaler på S:t Eriksgatan i Stockholm med möjlighet att arbeta på distans två dagar per vecka. Arbetet medför goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för kompetensutveckling.

Kontakt/frågor

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningscheferna Sofia Tranæus, 08-412 32 14 Jenny Kärrholm, 08-412 32 38 eller HR-specialist Tina Melander, 08-412 32 55. Fackliga representanter är Lotta Ryk (Saco), 08-412 32 35 och Anna Attergren Granath (ST), 08-412 32 77.

Välkommen med din ansökan

Vi behöver din ansökan senast 7 september 2022. Skicka din ansökan via e-post till registrator@sbu.se märk ansökan: SBU 2022/528.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR)