Att förstå vad en systematisk översikt är och hur den används

SBU ger en kurs på plats i Stockholm, där vi beskriver vad en systematisk översikt är, hur man förstår den och hur man kan använda dem.

Kursen riktar sig till personer som i sitt arbete använder sig av systematiska översikter. Vi varvar presentation och gruppövningar. Kursen är kostnadsfri.

Tid och datum: 12 oktober 2023, 9.00–16.00.

Plats: Stockholm, S:t Eriksgatan 117, entréplan (plan 3) konferensrum: Franklin.

Resa och boende: Deltagarna står själva för resa och boende. Det finns flera hotell i närheten av våra lokaler.

Målgrupp och förkunskaper: Kursen vänder sig främst till dig som arbetar på en myndighet, inom region eller kommun som använder dig av systematiska översikter i ditt arbete eller skulle vilja använda dem, men inte själv gör dem. På kursen kommer du förstå varför den systematiska översikten är bra att använda, hur man vet om den är välgjord, och om resultaten av den är att betrakta som tillförlitliga.

Under kursen kommer vi gemensamt att granska och tolka en systematisk översikt. Den systematiska översikten skickas ut i förväg.

Anmälan: Anmäl dig här

Lunch: SBU bjuder på lunch. Meddela allergier eller motsvarande i anmälan.

Antal platser: Det totala antalet platser är 20. Vi tar in deltagare i den ordning ni anmäler er. Sista anmälningsdag är 30 september, men kursen kan komma att bli fullsatt innan dess. Vi reserverar oss för möjligheten att ställa in ifall deltagarantalet blir för lågt.

Kostnad: Utbildningen är gratis men för att återbud ska komma in i tid har vi valt att göra anmälan bindande.