SBU söker erfaren digital kommunikatör

SBU söker en skicklig och kreativ kommunikatör som alltid tänker utifrån målgrupp. Du gillar att förklara komplexa frågor med enkelt språk. Du kan lika gärna driva projekt på egen hand eller med andra. Du har erfarenhet av att jobba med sociala medier, att sökmotoroptimera och att analysera webbstatistik. Tjänsten är placerad vid Avdelningen för kommunikation och internationellt arbete. Varmt välkommen att söka till oss!

Dina arbetsuppgifter

Som digital kommunikatör på SBU arbetar du bland annat med att bidra till och utveckla innehållet på sbu.se och vårt intranät. Förutom att skriva och redigera text och bild innebär tjänsten analys och utveckling av sociala medier. Du kommer till exempel att:

 • Skriva, redigera och publicera innehåll som till exempel nyhetstexter i Episerver för sbu.se.
 • Delta i digital webbutveckling i samverkan med kollegor på och utanför avdelningen.
 • Driva, utveckla och analysera myndighetens digitala kanaler, till exempel via sökmotoroptimering och i sociala medier.
 • Driva eller delta i projekt på myndigheten, till exempel webbinarier eller filmproduktion.
 • Ge råd och stödja i kommunikations- och språkfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • En högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig.
 • Goda kunskaper om digitala medier och/eller användardriven utveckling.
 • Minst två års dokumenterad erfarenhet som digital kommunikatör.
 • Vana att arbeta i Episerver och i Microsoft Office 365.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Goda kunskaper om tillgänglighet.

Det är meriterande om du har:

 • Vana att jobba med analysverktyg, sökmotoroptimering och Adobeprogrammen, främst Photoshop och InDesign.
 • Erfarenhet av strategiskt och praktiskt arbete inom webbutveckling och utveckling av sociala medier.

Du är en uppmärksam och lyhörd person och kan snabbt sätta dig in i komplicerade frågor. Du är systematisk och strukturerad och trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Vi förutsätter att du gillar att ha många kontaktytor och att du har känsla för service. Du håller dig självständigt uppdaterad på vad som är nytt. Du uppskattar en lärande organisation och delar med dig av dina kunskaper. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med kunskap i fokus. Vi sitter i ett öppet och ljust kontorslandskap centralt i Stockholm. Det finns goda möjligheter till utveckling och lärande. Vi har friskvårdstid 1,5 timme/vecka (2,5 timmar/vecka under pandemin) och friskvårdsbidrag.

Information och kontakt

Anställningen är tillsvidare (100%). SBU tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vid frågor är du välkommen att kontakta kommunikationschef Anna Björklöf, tel 0768-56 88 71 samt HR-specialist Emma Farm, 08-412 32 05. Fackliga representanter är Lotta Ryk (Saco), 08-412 32 35 och Susanne Eksell (ST), 08-412 32 25.

Ansökan

Välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) senast torsdagen den 21 januari 2021. Skicka din ansökan via e-post till registrator@sbu.se, märk ansökan SBU 2020/924.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

SBU har redan gjort en bedömning av vilket rekryteringsstöd vi behöver. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt alla kontakter från rekryteringsföretag, försäljare med flera.