SBU-rapport nr 161
Att förebygga karies En systematisk litteraturöversikt |
|
Innehållsförteckning |
|
| SBU:s sammanfattning och slutsatser | |
| 1. Kariessjukdomen |
|
| 2. Metodik för sökning och utvärdering av litteraturen |
|
| 3. Fluor 3.1 Fluor i tandkräm 3.2 Fluorsköljning och fluorpensling 3.3 Fluorlack 3.4 Fluorgeler 3.5 Fluortabletter 3.6 Fluor i dricksvatten och livsmedel |
|
| 4. Kost och kostrelaterade faktorer |
|
| 5. Mekanisk och kemisk plackborttagning, preventionsprogram |
|
| 6. Fissurförsegling |
|
| 7. Kariesprevention vid nedsatt salivsekretion |
|
| 8. Ekonomiska aspekter | |
| 9. Etiska aspekter | |
| 10. Framtida forskning |
|
| 11. Ordlista |
|
| Appendix
II Projektgruppen och externa granskare IV Granskningsmall och dataextraktion för interventionsstudier |
|
|
|
|