SBU-rapport nr 161
Att förebygga karies En systematisk litteraturöversikt |
|
Innehållsförteckning |
|
SBU:s sammanfattning och slutsatser | |
1. Kariessjukdomen |
|
2. Metodik för sökning och utvärdering av litteraturen |
|
3. Fluor 3.1 Fluor i tandkräm 3.2 Fluorsköljning och fluorpensling 3.3 Fluorlack 3.4 Fluorgeler 3.5 Fluortabletter 3.6 Fluor i dricksvatten och livsmedel |
|
4. Kost och kostrelaterade faktorer |
|
5. Mekanisk och kemisk plackborttagning, preventionsprogram |
|
6. Fissurförsegling |
|
7. Kariesprevention vid nedsatt salivsekretion |
|
8. Ekonomiska aspekter | |
9. Etiska aspekter | |
10. Framtida forskning |
|
11. Ordlista |
|
Appendix
II Projektgruppen och externa granskare IV Granskningsmall och dataextraktion för interventionsstudier |
|
|
|